NK CR   SCK - Slovník českých knihovníků
Podrobnější informace naleznete přímo v online katalogu / For more information enter the online catalogue
Záhlaví Kareš, Ivo, 1964-
Narození 26. května 1964, České Budějovice (okr. České Budějovice)
Místo působení České Budějovice (okr. České Budějovice) - Jihočeská vědecká knihovna v Českých Budějovicích (1997-)

Biografická pozn. Narozen 26. 5. 1964 v Českých Budějovicích. Mgr., náměstek pro knihovnické služby Jihočeské vědecké knihovny v Českých Budějovicích, spoluautor elektronické publikace Kohoutí kříž. Od 1.11.2012 ředitel Jihočeské vědecké knihovny v Českých Budějovicích.
Źivotopis Absolvent Pedagogické fakulty v Českých Budějovicích, učitel (ZŠ, gymnázium, VŠ), od 1.2.1997 po konkurzu nastoupil do Jihočeské vědecké knihovny do funkce náměstka pro odborné knihovnické služby. V roce 2012 prošel vítězně výběrovým řízením a od 1.11.2012 nastoupil po PhDr.Květě Cempírkové, která se funkce vzdala, na post ředitele Jihočeské vědecké knihovny v Českých Budějovicích. Publikuje články v odborném a regionálním tisku (Čtenář, Ikaros, příspěvky do sborníků z konferencí, Mladá Fronta Dnes, deníky Bohemia), spolupracuje s Českým rozhlasem při přípravě literárních pořadů. Podílí se na projektech vzdělávání knihovníků v jihočeském regionu. Je spoluautorem elektronické publikace Kohoutí kříž (kohoutikriz.org, společně s Mgr. Janem Marešem) - tato publikace obdržela od MK ČR cenu Knihovna roku 2003, diplom v kategorii Významný počin v v oblasti poskytování veřejných a informačních služeb. Doplňováním informací, fotografií a technických možností tohoto živého webu věnuje stále každou volnou chvilku.
Celý svůj profesní život se zajímal o rozšiřování služeb uživatelům za účinného využití a zavádění veškerých možností moderních technologií. Ať to již bylo rozšíření záznamů v katalogu o naskenované obálky knih, zavedení elektronické evidence rezervací včetně zpětné reakce uživatelům, zavedení elektronických připomínek o nadcházejícím vypršení výpůjční doby, o rezerování dokumentu dalším čtenářem, přes zajištění různých, i mezinárodních aktivit umožňujících šíření regionálních poznatků a dějin pro širokou čtenářskou obec, až po projekty na novou dostavbu vědecké knihovny a přípravu nových prostor pro několik poboček na území krajského města. Svým přístupem k řešení odborných výzev zajistil i zavedení služby výpůjček e-knih v Jihočeské vědecké knihovně, za což byla knihovně v r. 2014 udělena MK ČR cena Knihovna roku 2014. Od r. 2013 je členem Rady Sdružení knihoven ČR.
Medaile a ocenění Medaile Z. V. Tobolky (2015)
Další info URLČtenář, 2013, 65(2), s. 49-53.

LinkZobrazit záznam v online katalogu / Display record in the online catalogue
 
[ Navigace - https://aleph.nkp.cz/publ/sck / 00000 / 03 / 000000306.htm ]