NK CR   SCK - Slovník českých knihovníků
Podrobnější informace naleznete přímo v online katalogu / For more information enter the online catalogue
Záhlaví Chytková, Dagmar, 1985-
Narození 26. prosince 1985, Ivančice (okr. Brno-venkov)
Místo působení Brno (okr. Brno-město) - Ústřední knihovna Filozofické fakulty Masarykovy univerzity (2011-2012)
Brno (okr. Brno-město) - Kabinet informačních studií a knihovnictví Filozofické fakulty Masarykovy univerzity (2013-2015)
Brno (okr. Brno-město) - Ústřední knihovna Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity (2018-)

Biografická pozn. Narozena 26. 12. 1985 v Ivančicích. Mgr. et Mgr., odborná knihovnice v Ústřední knihovně Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity v Brně, zabývá se informačním vzděláváním a multimédii.
Źivotopis Narodila se 26. prosince 1985 v Ivančicích. Po maturitě na gymnáziu v rodišti vystudovala na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity (FF MU) obor Učitelství českého jazyka a literatury, který ukončila v roce 2011, a obor Informační studia a knihovnictví, který ukončila v roce 2013. Již během studia si vydělávala jako korektorka a editorka v nakladatelství Knihovnička (Tribun.eu). V letech 2011 a 2012 byla zaměstnána v Ústřední knihovně FF MU jako referenční knihovnice. Věnovala se zde referenčním službám a informačnímu vzdělávání (lekce na podporu informační gramotnosti pro VŠ studenty). Následoval tříletý projekt CEINVE (2013-2015) pod Kabinetem informačních studií a knihovnictví na FF MU, kde tvořila kurzy a semináře zaměřené na informační gramotnost, rozvoj kreativního a kritického myšlení a věnovala se kurzům na tato témata pro knihovníky a knihovnice. Navštěvovala různé knihovny a pomáhala jim v rozvoji informační gramotnosti a tvorby lekcí. V roce 2014 se jako lektorka účastnila projektu Barevný svět poznávání, za což byla nominována na cenu MARK. Od roku 2018 pracuje v Ústřední knihovně Přírodovědecké fakulty MU a jako odborná knihovnice se stále věnuje vzdělávání. Pořádá lekce zaměřené na informační gramotnost, rozvoj akademických dovedností a vzdělává budoucí učitele v práci s multimediálními nástroji (typografie, grafika, video, audio). Jako metodička vzdělávacích programů se podílí na projektu Co nebylo v učebnici, který má za cíl propojit svět knihoven a škol. Je autorkou, resp. spoluautorkou řady odborných textů, např. e-knihy Kurz práce s informacemi. Brno, 2012. Vykonává také různorodé aktivity, které se pojí s ochranou přírody a klimatu.
Mezi její zájmy patří četba, hra na flétnu a klavír, práce na zahrádce, péče o pokojové květiny, vaření, pobyt v přírodě a hraní různých her.
Medaile a ocenění MARK (2014)

LinkZobrazit záznam v online katalogu / Display record in the online catalogue
 
[ Navigace - https://aleph.nkp.cz/publ/sck / 00000 / 20 / 000002030.htm ]