NK CR   SCK - Slovník českých knihovníků
Podrobnější informace naleznete přímo v online katalogu / For more information enter the online catalogue
Záhlaví Kolářová, Mária, 1950-
Církevní jméno Konečná, Mária, 1950-
Narození 9. října 1950, Levoča (Slovensko)
Místo působení Praha (okr. Hlavní město Praha) - Státní technická knihovna (nyní Národní technická knihovna) (1980-2007)

Biografická pozn. Narozena 1950. Mgr., působila ve Státní technické knihovně. Publikuje v oboru knihovnicko-informačních služeb.
Źivotopis Ve Státní technické knihovně působila od r. 1980, nejprve v oddělení meziknihovních a reprografických služeb, od r. 1993 na pozici vedoucí odboru služeb. Věnovala se rozvoji knihovnických a informačních služeb s využitím moderních informačních a komunikačních technologií. Podílela se na vytvoření Integrované virtuální knihovny INVIK a zavedení služby elektronického dodávání dokumentů ve Státní technické knihovně. Stála u zrodu projektu Virtuální polytechnická knihovna, který je dodnes nejšrozšířenější službou typu dodávání dokumentů v ČR. Podílela se na vzdělávání knihovníků v rámci projektů Elektronické služby knihoven a byla lektorkou rekvalifikačních kurzů Státní technické knihovny. Byla členkou Komise pro služby při Národní knihovně ČR. Ve Státní technické knihovně působila až do svého odchodu do důchodu v roce 2007. Mezi její zájmy patří kultura a cestování.

LinkZobrazit záznam v online katalogu / Display record in the online catalogue
 
[ Navigace - https://aleph.nkp.cz/publ/sck / 00000 / 07 / 000000709.htm ]