NK CR   SCK - Slovník českých knihovníků
Podrobnější informace naleznete přímo v online katalogu / For more information enter the online catalogue
Záhlaví Růžičková, Ladislava, 1966-
Církevní jméno Kalousová, Ladislava, 1966-
Narození 16. června 1966, Vyškov (okr. Vyškov)
Místo působení Drnovice (okr. Vyškov) - Obecní knihovna Drnovice (2013-)

Biografická pozn. Narozena 16. 6. 1966 ve Vyškově. Knihovnice Obecní knihovny Drnovice.
Źivotopis V roce 1985 maturovala na střední odborné škole potravinářské v Brně. V letech 1985-1993 pracovala v Restauracích a jídelnách Vyškov jako inspektorka provozu. V letech 1993-2013 působila jako osoba samostatně výdělečně činná v oboru maloobchodní síť prodejen a pohostinství. V roce 2013 nastoupila jako knihovnice do Místní knihovny Drnovice na okrese Vyškov (nyní Obecní knihovna Drnovice). - Obecní knihovna v Drnovicích se od roku 1872 nacházela na mnoha místech, nyní sídlí na návsi v budově Obecního úřadu, někdejšího zámku postaveného baronem Mundym v letech 1866-1868. Od roku 1973 se knihovna v této budově několikrát stěhovala, nyní je umístěna v 2. poschodí budovy, která je přístupná i invalidům. V roce 2012 proběhla kompletní rekonstrukce knihovny, kdy veškeré stavební úpravy a vybavení knihovny financovala obec Drnovice. - V roce 2016 se Obecní knihovna Drnovice stala profesionální knihovnou (v této době měla 160 čtenářů a obec Drnovice dva a půl tisíce obyvatel). Knihovna má 8500 svazků, online katalog v systému ARL a kolem 10 000 výpůjček ročně. Obecní knihovna Drnovice je na internetu i na Facebooku, pořádá kulturní a charitativní akce (Daruj knihy), autorská čtení, přednášky, besedy a tvůrčí dílny pro děti i dospělé. Akce pro širokou veřejnost pořádá ve spolupráci s Osvětovou besedou Drnovice. Pro žáky MŠ a ZŠ, rodiče s dětmi a pro seniory pořádá Čtení s rodiči a dětmi, Dopoledne při kávě, Pasování na čtenáře, Slavnostní předávání slabikářů nebo Knihovnické lekce.
Na Slavnostním setkání profesionálních knihoven Jihomoravského kraje 2016 v Moravské zemské knihovně v Brně získala Obecní knihovna Drnovice Ocenění za nadstandardní rozvoj veřejných knihovnických a informačních služeb v obci a podporu kulturního a společenského života. - Ladislava Růžičková dostala v roce 2015 Poděkování Knihovny Karla Dvořáčka ve Vyškově za dobrou práci v uplynulém roce, uložení fondu do systému ARL, aktivní práci s knihovním fondem a se čtenářem a za pozvednutí celkové úrovně Obecní knihovny Drnovice. Mimo práci v knihovně je členkou kulturní komise, spolupracuje se seniory, věnuje se aktivní činnosti s dětmi i práci s odloženými psy. Ve svém volném čase ráda čte, navštěvuje koncerty, divadla a kina, věnuje se dekorativní činnosti a sportu.
Medaile a ocenění Poděkování Knihovny Karla Dvořáčka ve Vyškově za dobrou práci v uplynulém roce (2015)
Ocenění za nadstandardní rozvoj veřejných knihovnických a informačních služeb v obci a podporu kulturního a společenského života (MZK Brno) (2016)

LinkZobrazit záznam v online katalogu / Display record in the online catalogue
 
[ Navigace - https://aleph.nkp.cz/publ/sck / 00000 / 07 / 000000746.htm ]