NK CR   SCK - Slovník českých knihovníků
Podrobnější informace naleznete přímo v online katalogu / For more information enter the online catalogue
Záhlaví Ressler, Miroslav, 1943-
Narození 29. listopadu 1943, Čechůvky (okr. Prostějov)
Místo působení Uherské Hradiště (okr. Uherské Hradiště) - Okresní knihovna Uherské Hradiště (nyní Knihovna Bedřicha Beneše Buchlovana)
Praha (okr. Hlavní město Praha) - Ústředí vědeckých, technických a ekonomických informací
Praha (okr. Hlavní město Praha) - Ústav stavebních informací
Praha (okr. Hlavní město Praha) - Ústav školských informací
Praha (okr. Hlavní město Praha) - Národní knihovna ČR

Biografická pozn. Narozen 29.11.1943 v Čechůvkách (okres Prostějov). PhDr., knihovník, informační pracovník a básník, autor publikací z oborů.
Źivotopis V letech 1970 až 1975 studoval na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy, Katedra knihovnictví a vědeckých informací. Titul PhDr. získal v roce 1984. Profesní dráhu zahájil jako pracovník půjčovny oddělení pro dospělé v Okresní knihovně v Uherském Hradišti (dnes Knihovna Bedřicha Beneše Buchlovana), poté zde působil jako metodik. Poté zastával funkci pracovníka Odboru výzkumu a výstavby soustavy ÚVTEI, pracovníka Odboru výzkumu a výstavby soustavy Ústavu stavebních informací. Poté pracoval jako metodik knihovny Ústavu školských informací a následně jako vedoucí Studijního oddělení Knihovnického institutu NK ČR. V letech 2001 až 2002 se jako hlavní řešitel podílel na České výkladové terminologické databázi z oblasti knihovnictví a informační vědy. Jako hlavní řešitel pracoval v letech 2001-2003 na Optimalizaci struktury informačních zdrojů Knihovny knihovnické literatury odboru knihovnictví Národní knihovny ČR. V letech 2001-2003 koordinoval Projet Evropské komise PULMAN. V letech 2003-2005 se podílel na zpracování celé řady materiálů a koordinační činnosti CALIMERA (Cultural Applications: Local Institutions Mediating Electronic Resource Access). V letech 2004-2008 spolupracoval na projektu Informační zdroje pro knihovnictví a informační vědu. Ve své bohaté publikační činnosti se zaměřuje především na veřejné knihovny, knihovnické služby a kulturní dědictví. Mezi jeho zájmy patří umění, literatura a divadlo.

LinkZobrazit záznam v online katalogu / Display record in the online catalogue
 
[ Navigace - https://aleph.nkp.cz/publ/sck / 00000 / 08 / 000000816.htm ]