NK CR   SCK - Slovník českých knihovníků
Podrobnější informace naleznete přímo v online katalogu / For more information enter the online catalogue
Záhlaví Slouková, Jaroslava, 1964-
Církevní jméno Džamová, Jaroslava, 1964-
Narození 9. srpna 1964, Vranov nad Topľou (Slovensko)
Místo působení Jaroslavice (okr. Znojmo) - Obecní knihovna Jaroslavice (2009-)

Biografická pozn. Narozena 9. 8. 1964 ve Vranově nad Topľou (Slovensko). Účetní a ekonomka, knihovnice Obecní knihovny v Jaroslavicích (okr. Znojmo).
Źivotopis V roce 1983 maturovala na Gymnáziu v Tišnově a v roce 1984 absolvovala Vojenskou odbornou školu v Novém Mestě nad Váhom (Slovensko), obor spisová a archivní služba. V letech 1984-1994 pracovala v ozbrojených silách jako vedoucí tajné spisovny, ekonomka a personalistka. V roce 1994 absolvovala ve Znojmě rekvalifikační kurz Ekonom a začala pracovat jako všeobecná účetní ve firmě Tiberius, s.r.o. a zároveň působí od roku 1995 jako osoba samostatně výdělečně činná. Od roku 2009 působí též jako knihovnice v Obecní knihovně Jaroslavice a v roce 2011 absolvovala e-learningový kurz Knihovnické minimum (program VISK2 - Mimoškolní vzdělávání knihovníků) v Moravskoslezské vědecké knihovně v Ostravě. Činnost Obecní knihovny Jaroslavice, která se nachází v budově základní školy, je zaměřena hlavně na děti a mládež, u nichž se snaží rozšířit čtenářskou gramotnost. V knihovně se kromě autorských čtení koná pravidelný cyklus pro žáky Knihovna jako zdroj informací i zábavy, kde mezi probíraná témata patří dobrodružná literatura, báje a pověsti, pohádky nebo literatura pro dívky. - Jaroslava Slouková pracuje od roku 2013 také jako ekonomka na zkrácený úvazek v Základní škole a Mateřské škole v Jaroslavicích a v letech 2014-2018 působila jako neuvolněná místostarostka obce Jaroslavice. Práci v knihovně a hlavně s dětmi považuje za relaxaci a mezi její zájmy patří kromě četby také organizování besed a soutěží pro malé čtenáře.
Obecní knihovna Jaroslavice byla nominována na ocenění Nejlépe pracující neprofesionální knihovna okresu Znojmo, kteréžto ocenění jí bylo uděleno na 3. ročníku Slavnostního setkání knihoven obcí Jihomoravského kraje v Moravské zemské knihovně v Brně 24. října 2013.
Medaile a ocenění Nejlépe pracující neprofesionální knihovna okresu Znojmo (MZK Brno) (2013)

LinkZobrazit záznam v online katalogu / Display record in the online catalogue
 
[ Navigace - https://aleph.nkp.cz/publ/sck / 00000 / 08 / 000000824.htm ]