NK CR   SCK - Slovník českých knihovníků
Podrobnější informace naleznete přímo v online katalogu / For more information enter the online catalogue
Záhlaví Bujnová, Jana, 1960-
Církevní jméno Doležalová, Jana, 1960-
Narození 21. srpna 1960, Znojmo (okr. Znojmo)
Místo působení Hrušovany nad Jevišovkou (okr. Znojmo) - Městská knihovna Hrušovany nad Jevišovkou (2006-)

Biografická pozn. Učitelka, vychovatelka a knihovnice.
Źivotopis Po maturitě na Střední pedagogické škole v Boskovicích (1979) nastoupila jako vychovatelka ve školní družině v ZŠ v Hrušovanech nad Jevišovkou, kde pracovala v letech 1979-1989. Poté působila jako učitelka prvního stupně základní školy, nejprve na ZŠ v Hrušovanech nad Jevišovkou (1990-1991), potom na ZŠ v Drnholci (1992-2006). - V roce 2006 začala pracovat jako knihovnice v Městské knihovně Hrušovany nad Jevišovkou a v témže roce absolvovala rekvalifikační knihovnický kurz v Moravské zemské knihovně v Brně. Díky dotaci z VISK3 přešla Městská knihovna Hrušovany nad Jevišovkou v roce 2008 na automatizované půjčování v systému Clavius. V červnu 2014 se knihovna přestěhovala do nové budovy, čímž vznikl uživatelsky přívětivý prostor pro pořádání akcí pro děti, mládež, seniory i širokou veřejnost. V Městské knihovně Hrušovany nad Jevišovkou se konají besedy a knihovnické dílničky pro děti, informační lekce, dílničky pro dospělé, výstavy obrazů, tematické přednášky, besedy s autory, cestovateli, aj. - Městská knihovna Hrušovany nad Jevišovkou spolupracuje s MŠ, ZŠ a ZUŠ Hrušovany nad Jevišovkou a besedy v knihovně navštěvují i školy z okolních obcí.
Na Slavnostním setkání profesionálních knihoven Jihomoravského kraje v Moravské zemské knihovně v Brně v roce 2016 získala Městská knihovna Hrušovany nad Jevišovkou Ocenění za nadstandartní rozvoj veřejných knihovnických a informačních služeb v obci. - Jana Bujnová se kromě práce v knihovně podílí též na kulturních akcích města Hrušovany nad Jevišovkou. Ve svém volném čase cestuje, čte a pěstuje květiny.
Medaile a ocenění Ocenění za nadstandartní rozvoj veřejných knihovnických a informačních služeb v obci (MZK Brno) (2016)

LinkZobrazit záznam v online katalogu / Display record in the online catalogue
 
[ Navigace - https://aleph.nkp.cz/publ/sck / 00000 / 08 / 000000853.htm ]