NK CR   SCK - Slovník českých knihovníků
Podrobnější informace naleznete přímo v online katalogu / For more information enter the online catalogue
Záhlaví Petrýdesová, Dana, 1975-
Narození 13. ledna 1975, Litoměřice (okr. Litoměřice)
Místo působení Litoměřice (okr. Litoměřice) - Okresní knihovna K. H. Máchy v Litoměřicích (nyní Knihovna K. H. Máchy v Litoměřicích) (1995-2001)
Liberec (okr. Liberec) - Krajská vědecká knihovna v Liberci (2001-)

Biografická pozn. Narozena 13. 1. 1975 v Litoměřicích, PhDr., knihovnice, ředitelka Krajské vědecké knihovny v Liberci, články z oboru.
Źivotopis Po maturitě na Gymnáziu Lovosice nastoupila v roce 1995 do Okresní knihovny K. H. Máchy v Litoměřicích (nyní Knihovna Karla Hynka Máchy v Litoměřicích), kde začínala na pozici řadové pracovnice v Oddělení beletrie, později přešla do akvizice a katalogizace, vykonávala funkci zástupkyně ředitelky. Při zaměstnání vystudovala Ústav informačních studií a knihovnictví na FF UK, kde získala titul PhDr. V roce 2001 se přestěhovala do Liberce, kde nastoupila do Krajské vědecké knihovny v Liberci (tehdy Státní vědecká knihovna v Liberci). Pracovala na pozici vedoucí Informační služby, v roce 2004 se stala vedoucí Odboru služeb a od roku 2009 zároveň vykonávala funkci zástupkyně ředitelky. V dubnu 2021 se stala ředitelkou.
Je aktivní členkou Svazu knihovníků a informačních pracovníků ČR (od r. 2004), byla členkou dozorčí komise SKIP ČR (2019-2022), od r. 2022 je členkou Výkonného výboru SKIP a jeho předsednictva. Ve Sdružení knihoven ČR je předsedkyní Sekce pro regionální funkce. Ve své činnosti se soustřeďuje zejména na designování služeb a profilování liberecké knihovny jako místa vzdělávání pro všechny cílové skupiny, centra kultury a komunitního života. Buduje a reprezentuje knihovnu jako důležitého regionálního hráče na poli vzdělávání a kultury. Přednáší na vzdělávacích akcích regionálního i celostátního charakteru a na přeshraničních akcích v rámci Euroregionu Nisa. Na regionální úrovni je členkou hodnotitelské komise soutěže Kniha roku Libereckého kraje. Je také členkou přeshraniční česko-polsko-německé pracovní skupiny EUREX - Knihovny.
Ve svém volném čase se věnuje cestování, četbě a zahradě.
Další info URLDana Petrýdesová - ředitelka Krajské vědecké knihovny v Liberci (Můj rozhlas)

LinkZobrazit záznam v online katalogu / Display record in the online catalogue
 
[ Navigace - https://aleph.nkp.cz/publ/sck / 00000 / 27 / 000002797.htm ]