NK CR   SCK - Slovník českých knihovníků
Podrobnější informace naleznete přímo v online katalogu / For more information enter the online catalogue
Záhlaví Janošková, Kateřina, 1975-
Narození 7. listopadu 1975, Vsetín (okr. Vsetín)
Místo působení Vsetín (okr. Vsetín) - Masarykova veřejná knihovna (2003-)

Biografická pozn. Narozena 7. 11. 1975 ve Vsetíně, Mgr., knihovnice Masarykovy veřejné knihovny Vsetín.
Źivotopis Po maturitě na Masarykově gymnáziu Vsetín a následném pomaturitním studiu na Střední podnikatelské škole Kostka ve Vsetíně začala pracovat jako celní deklarantka nebo asistentka v místním nakladatelství. Při rodičovské dovolené vystudovala bakalářský program Veřejná správa a regionální politika, obor: Sociální politika a sociální práce na Slezské univerzitě v Opavě a magisterský program na Fakultě multimediálních komunikací UTB ve Zlíně, program marketingová komunikace.
Po ukončení rodičovské dovolené v roce 2003, nastoupila k dálkovému studiu a zároveň byla přijata do Masarykovy veřejné knihovny Vsetín, kde (kromě knihovnické práce ve službách) pracovala především v oblasti projektového managementu. Podílela se na přípravě a realizaci projektu vsetínské knihovny financovaného z evropských fondů s názvem „Masarykova veřejná knihovna Vsetín jako centrum komunitních aktivit a celoživotního vzdělávání“. Postupně poznala mnoho odborně knihovnických činností - teoreticky i v praxi (Knihovnický rekvalifikační kurz – VKOL 2016-2017) a prošla různými provozy knihovny. Její hlavní pracovní náplní v městské vsetínské knihovně zůstává oblast projektových a programových aktivit, které se vztahují k oblastem komunitního života a celoživotního vzdělávání se zaměřením na specifické skupiny osob – senioři, osoby se zdravotním postižením, cizinci, případně další osoby sociálně ohrožené. Souběžně se ve své činnosti věnuje také propagaci knihovny, PR a partnerským aktivitám, především spolupráci knihovny s organizacemi v místě a fundraisingu.
Je členkou některých pracovních skupin v rámci knihovnické komunity či se podílí na vybraných aktivitách a projektech především v rámci SKIP i SDRUK. Je členkou předsednictva výkonného výboru SKIP - Region Velká Morava, je členkou Sekce veřejných knihoven.

LinkZobrazit záznam v online katalogu / Display record in the online catalogue
 
[ Navigace - https://aleph.nkp.cz/publ/sck / 00000 / 27 / 000002798.htm ]