NK CR   SCK - Slovník českých knihovníků
Podrobnější informace naleznete přímo v online katalogu / For more information enter the online catalogue
Záhlaví Tomancová, Jana, 1966-
Narození 16. května 1966, Zlín (okr. Zlín)
Místo působení Zlín (okr. Zlín) - Knihovna Františka Bartoše ve Zlíně (nyní Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně) (1999-)

Biografická pozn. Narozena 16. 5. 1966 ve Zlíně. Ing., metodička, zástupkyně ředitele KKFB ve Zlíně.
Źivotopis Po maturitě na gymnáziu absolvovala Vysokou školu ekonomickou v Praze, obor automatizované systémy řízení. Od roku 1999 přijala místo v Knihovně Františka Bartoše ve Zlíně (nyní Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně), kde se podílela se na vzniku Vzdělávacího centra knihovny, ve kterém měla na starost vzdělávání knihovníků Zlínského kraje. Jako vedoucí centra a lektorka pracovala do roku 2010. Od roku 2010 vykonává funkci krajské metodičky a je vedoucí Útvaru regionálních služeb knihovnám Zlínského kraje, který zahrnuje krajskou a okresní metodiku, vzdělávání a řízení poboček krajské knihovny. Od roku 2018 zastává funkci zástupkyně ředitele knihovny.
Kromě vzdělávání knihovníků Zlínského kraje se profesně věnuje především malým obecním knihovnám. Od roku 2011 s dvouletou přestávkou pracuje jako komisařka Vesnice roku za Zlínský kraj. Od roku 2007 je členkou SKIP. Kromě toho je také členkou Sekce pro regionální funkce SDRUK, Sekce vzdělávání SKIP a Sekce veřejných knihoven SKIP, od roku 2000 je členkou regionálního výboru SKIP Velká Morava.
V letech 2019-2021 působila jako komisařka v rámci celostátní komise pro ocenění Knihovna roku v kategorii Základní knihovna. Od roku 2013 organizuje ocenění knihoven a knihovníků Zlínského kraje. Od roku 2009 se podílí na přípravě ročenky Knihovny Zlínského kraje. Publikuje články v odborném tisku. Ve volném čase se věnuje četbě, rekreačním sportům a turistice.

LinkZobrazit záznam v online katalogu / Display record in the online catalogue
 
[ Navigace - https://aleph.nkp.cz/publ/sck / 00000 / 28 / 000002812.htm ]