NK CR   SCK - Slovník českých knihovníků
Podrobnější informace naleznete přímo v online katalogu / For more information enter the online catalogue
Záhlaví Lidmila, Jan
Narození 14. dubna 1981, Brno (okr. Brno-město)
Místo působení Brno (okr. Brno-město) - Moravská zemská knihovna (2012-)

Biografická pozn. Narozen 14. 4. 1981 v Brně. Mgr., knihovník metodik v Moravské zemské knihovně v Brně, zabývá se oborovým vzděláváním a vydáváním časopisu Duha.
Źivotopis V letech 1995-1999 vystudoval středoškolský obor informační systémy a služby na Vyšší odborné škole a střední odborné škole informačních a knihovnických služeb v Brně. Následovalo vyšší odborné studium na téže škole (1999-2002) a absolvování magisterského studijního oboru Informační studia a knihovnictví na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity v Brně (2001-2006). V letech 2006 až 2012 působil jako vyučující odborných knihovnických předmětů na Vyšší odborné škole a střední odborné škole informačních a knihovnických služeb v Brně. Během tohoto období došlo v rámci projektu NAKLIV (Národní klastr informačního vzdělávání) k navázání spolupráce s Kabinetem knihovnictví a informačních studií na FF MU.
Od roku 2012 pracuje jako knihovník metodik v Moravské zemské knihovně v Brně. Zabývá se oborovým vzděláváním. Je autorizovanou osobou pro zkoušky dle Národní soustavy kvalifikací, organizuje rekvalifikační knihovnické kurzy i jednorázová školení. Zaštiťuje e-learningové knihovnické kurzy na portálu kurzy.knihovna.cz. Ve funkci vedoucího redaktora má na starosti vydávání knihovnického časopisu Duha: Informace o knihách a knihovnách. V Moravské zemské knihovně organizuje odborné praxe a stáže. Věnuje se výuce v akreditovaných kurzech dle Národní soustavy kvalifikací a tutorování oborových e-learningových kurzů. Ve volném čase se věnuje sportu a svým zájmům z oblasti přírody, hudby i literatury.

LinkZobrazit záznam v online katalogu / Display record in the online catalogue
 
[ Navigace - https://aleph.nkp.cz/publ/sck / 00000 / 28 / 000002824.htm ]