NK CR   SCK - Slovník českých knihovníků
Podrobnější informace naleznete přímo v online katalogu / For more information enter the online catalogue
Záhlaví Semrádová, Eva, 1959-
Narození 13. ledna 1959, Hradec Králové (okr. Hradec Králové)
Místo působení Hradec Králové (okr. Hradec Králové) - Státní vědecká knihovna (nyní Studijní a vědecká knihovna v Hradci Králové) (1983-)

Biografická pozn. Narozena 13. 1. 1959 v Hradci Králové. Bc., knihovnice, metodička v krajské knihovně v Hradci Králové, publikační činnost v oboru
Źivotopis Maturovala v roce 1978 na Gymnáziu J. K. Tyla v Hradci Králové a v roce 1982 ukončila pomaturitní studium na Střední knihovnické škole v Brně. Vysokoškolské studium v bakalářském studijním programu Mediální a komunikační studia absolvovala v roce 2014 na Univerzitě Hradec Králové.
V roce 1983 nastoupila do Státní vědecké knihovny v Hradci Králové (nyní Studijní a vědecká knihovna v Hradci Králové), kde pracuje na pozici metodičky krajské knihovny. Původní profesní zaměření na práci dětských oddělení se postupně rozšířilo o problematiku knihovnické statistiky a standardů, regionálních funkcí, soutěže knihoven, později se věnovala metodice webových stránek knihoven a prostorovému vybavení knihoven.
Zastupovala kraj např. ve Společnosti přátel dětské knihy či v sekci regionálních funkcí SDRUK. Účastnila se přípravy celostátních knihovnických standardů a projektu benchmarking, automatizaci sběru statistických dat, sestavování krajských koncepcí knihovnictví. V letech 2013-2021 organizovala Královéhradeckou knihovnickou konferenci. Věnovala se výuce v základním knihovnickém kurzu a vedla praxi studentů knihovnictví. V letech 2004-2005 se podílela na projektu Šablona webu malé knihovny a v letech 2018-2019 na zpracování celostátně doporučené metodiky Webové stránky malých knihoven k tvorbě obsahu webu v knihovnách do 3000 obyvatel. V roce 2021 pracovala na Koncepci krajské soutěže Knihovna roku Královéhradeckého kraje, v roce 2021 na Průzkumu prostorového a technického vybavení knihoven do 3000 obyvatel v Královéhradeckém kraji a v roce 2022-2023 se podílela na přípravě krajského dotačního programu na modernizace prostor a vybavení knihoven. Významná je její spolupráce s Knihovnickým institutem NK ČR na vývoji nástrojů pro práci s knihovnickou statistikou a pro vyhodnocování standardu VKIS.
Je členkou redakční rady knihovnicko-informačního zpravodaje U nás, pracuje v sekci veřejných knihoven SKIP a ve své činnosti se specializuje na poradenství např. v oblasti knihovnických statistik, standardů, regionálních funkcí, prostorového vybavení knihoven.
Medaile a ocenění Knihovnice roku Královéhradeckého kraje (2023)
Další info URLČetba (i knihovna) jako denní chléb aneb Kdo je Eva Semrádová

LinkZobrazit záznam v online katalogu / Display record in the online catalogue
 
[ Navigace - https://aleph.nkp.cz/publ/sck / 00000 / 28 / 000002826.htm ]