NK CR   SCK - Slovník českých knihovníků
Podrobnější informace naleznete přímo v online katalogu / For more information enter the online catalogue
Záhlaví Linc, Miloslav, 1982-
Narození 13. října 1982, Praha (okr. Hlavní město Praha)
Místo působení Praha (okr. Hlavní město Praha) - Městská knihovna v Praze (2006-2011, 2013-)
Brno (okr. Brno-město) - Knihovna Jiřího Mahena (2011-2012)

Biografická pozn. Narozen 13. 10. 1982 v Praze. Spisovatel a knihovník, autor sci-fi a fantasy a článků z oblasti knihovnictví. Napsal též několik textů pro skupinu Hakka Muggies.
Źivotopis V knihovně začal pracovat v roce 2006 na částečný úvazek, pracoval postupně v několika pobočkách, od roku 2007 měl na starosti koordinaci kulturních a vzdělávacích akcí pro veřejnost na pobočkách v Praze 5, 13 a 16. V letech 2011 až 2012 pracoval v dětském oddělení Knihovny Jiřího Mahena v Brně. Od roku 2013 opět pracuje v MKP, na pozici metodika pro kulturní a vzdělávací akce. Zabývá se rozvojem nových služeb, rozvíjením kreativity uživatelů i knihovníků, aktivitami a službami pro mládež. Stojí za vznikem konference Do černého, která se v prvních letech věnovala kreativitě v knihovnách. Zakládal a nadále se podílí na činnosti týmu CONiáš, který má za sebou několik ročníků setkání pro fanoušky sci-fi a fantasy a velkého množství různých menších akcí. Koordinuje a vede kurzy a aktivity spojené s kurzy tvůrčího psaní. Společně s kolegy připravil projekt Virtuální knihovny, stojí za vznikem kreativních center (a zejména komunitní sousedské dílny knihovny DOK16) nebo se věnuje využití AI v rámci knihoven.
Publikuje různé články zejména na téma kreativita, kreativní centra, nové služby, literární dílny, práce s mládeží (Čtenář, Duha, Impulsy a další), přednáší na seminářích a konferencích. Ve volném čase je spisovatel, redaktor časopisu Pevnost, organizátor popkulturního festivalu PevnostCon, publicista a šermíř.
Medaile a ocenění Medaile Z. V. Tobolky (2023)
Další info URLMíla Linc, inovátor Městské knihovny v Praze (Duha)

LinkZobrazit záznam v online katalogu / Display record in the online catalogue
 
[ Navigace - https://aleph.nkp.cz/publ/sck / 00000 / 28 / 000002841.htm ]