NK CR   SCK - Slovník českých knihovníků
Podrobnější informace naleznete přímo v online katalogu / For more information enter the online catalogue
Záhlaví Kološová, Markéta, 1985-
Narození 14. listopadu 1985, Šternberk (okr. Olomouc)
Místo působení Hukvaldy (okr. Frýdek-Místek) - Obecní knihovna při ZŠ a MŠ L. Janáčka Hukvaldy (2016-)

Biografická pozn. Narozena 14.11.1985 ve Šternberku. Bc., knihovnice v místní knihovně v obci Hukvaldy.
Źivotopis Absolvovala Ostravskou univerzitu – bakalářský obor Český jazyk a občanská výchova ve vzdělávání – bakalářská práce na téma Jan Václav Sládek mezi uměními (hukvaldský rodák). Během studí zaměstnána v Českém Telecomu, později Telefónice O2 na pozici operátora linky Péče o zákazníky, posléze jako Back Office a Billing Expert pro Callcentrum. Od roku 2016 zaměstnána v Obecní knihovně Hukvaldy. Dílčí knihovnické kurzy doplněny zkouškou profesní kvalifikace: Knihovnice v přímých službách v lednu 2023. V rámci knihovny se zapojuje do mnoha projektů, jimiž pokrývá téměř všechny věkové kategorie a pracuje na posílení komunitní role knihovny v rámci obce. Nad rámec projektů (Bookstart, Knížka pro prvňáčka, VU3V, Promítej i ty) v knihovně lektoruje Literárně-tvůrčí kroužek pro děti, Čtenářský klub dospělých, vzdělává seniory i dospělé na poli počítačové gramotnosti a mediálního vzdělávání. V návaznosti na probíraná témata VU3V organizuje pro seniory výlety za poznáním.
Od roku 2018 je členem pracovní skupiny Čtenářská gramotnost - MAP II – MAP IV Frýdek-Místek v rámci MAS Pobeskydí z.s. Od roku 2022 je ve funkci zastupitele Obce Hukvaldy.
V rámci pedagogické činnosti se zabývá pořádáním vzdělávacích aktivit v knihovně s lektorováním – Počítačová gramotnost pro seniory i pro veřejnost, Mediální vzdělávání pro veřejnost, Mediální vzdělávání pro ZŠ. V pracovní skupině Čtenářská gramotnost garantovala projekty: Tematické kufříky pro knihovnu, literární soutěž Vdechni život knize a navazující soutěž Hledání talentů. V roce 2022 získala v rámci mikroregionu Brušperk ocenění Knihovna roku 2021. Ve volném čase se věnuje četbě, skautingu a práci s dětmi v rámci oddílu farních skautů.

LinkZobrazit záznam v online katalogu / Display record in the online catalogue
 
[ Navigace - https://aleph.nkp.cz/publ/sck / 00000 / 29 / 000002952.htm ]