NK CR   SCK - Slovník českých knihovníků
Podrobnější informace naleznete přímo v online katalogu / For more information enter the online catalogue
Záhlaví Žikeš, Dan, 1966-
Narození 20. prosince 1966, Karlovy Vary (okr. Karlovy Vary)
Místo působení Karlovy Vary (okr. Karlovy Vary) - Krajská knihovna Karlovy Vary (2021-)

Biografická pozn. Narozen dne 20. 12. 1966 v Karlových Varech, Bc., knihovník odpovědný za Regionální oddělení Krajské knihovny Karlovy Vary (2021-)
Źivotopis V roce 1985 vystudoval První české gymnázium v Karlových Varech, poté v letech 1985-1988 studoval technologii výroby na VŠST v Liberci. Studium na vlastní žádost ukončil a pokračoval studiem oboru Specialista pro obchodní a manažerskou činnost v Národním vzdělávacím institutu v Karlových Varech, které úspěšně zakončil roku 1993. Souběžně studoval hru na bicí nástroje v soukromé třídě profesora Pražské konzervatoře Miloše Veselého. Roku 2004 absolvoval Institut digitální fotografie Ondřeje Neffa v Praze. V roce 2014 zakončil státní zkouškou studia na katedře Sociální a mediální komunikace Univerzity J. A. Komenského v Praze. Následně pokračoval studiem knihovnictví v Národní knihovně v Praze, kde úspěšně absolvoval roku 2023.
Od roku 1991 pracoval ve vedení realizačních a kreativních oddělení v oblastech marketing, propagace, copywrite pro např. LineArt Praha, Unilever, Burkhof Káva ad. V letech 2001-2007 působí na pozici zástupce ředitele Infocentra města Karlovy Vary, které poskytuje komplexní služby zaměřené na občany a návštěvníky města Karlovy Vary, včetně mezinárodní prezentace města na světových veletrzích či v médiích, vydává vlastní ediční řadu. Následně se profesionálně věnuje fotografii skla pro Moser, a.s. a dlouhodobě působí jako fotograf mobiliárních fondů pro Národní památkový ústav. Od roku 2021 se věnuje Regionálnímu oddělení Krajské knihovny Karlovy Vary.
Je členem sekce bibliografie SDRUK za Krajskou knihovnu Karlovy Vary, zpracovává analytický popis článků v regionálních periodikách. V rámci programu VISK9 zpracovává excerpci vybraných periodik (2022-). V letech 2021-2022 spolupracoval s Masarykovou univerzitou Brno, Filozofickou fakultou, Katedrou informačních studií a knihovnictví na projektu Humanitní vědy dokořán jako odborný konzultant digitálních vzdělávacích zdrojů. S Infocentrem města Karlovy Vary získává ocenění v kategorii Nejlepší informační centrum v České republice zřizované městem, a dále ocenění v kategorii Nejlepší cizojazyčný propagační materiál města (celorepubliková soutěž Náš kraj 2003). Kuriozita: V roce 1988 přebírá jako člen Posádkové hudby Prostějov státní vyznamenání Za vynikající práci.
Věnuje se hudbě, fotografii, literatuře. Založil několik hudebních formací zaměřených na groove, funk, fusion. Svojí fotografickou práci prezentoval na výstavách a veletrzích (Baden-Baden, Copenhagen, Göteborg, Karlovy Vary, Köln, Praha, Stockholm, Vienna ad.). Miluje oceán a portugalské pláže.

LinkZobrazit záznam v online katalogu / Display record in the online catalogue
 
[ Navigace - https://aleph.nkp.cz/publ/sck / 00000 / 29 / 000002969.htm ]